Csokis-marcipános keksz
1 db = 5 g CH
Nagyon-nagyon finom ropogtatnivaló amit könnyű elkészíteni! ;)
- gluténmentes
- tejmentes
- cukormentes
- IR barát
- gyors és egyszerű!
Hozzávalók:
- 100 g hajdinaliszt vagy gluténmentes zabliszt (gluténmentes zabpehely kávédarálón leőrölve)
- 100 g mandulaliszt
- 90 g eritrit
- 50 g kókuszzsír
- 45 g Szerencsi Paleobon étcsokoládé (vagy bármilyen, diétánknak megfelelő csoki)
- 1 tojás
- 1,5 kupak keserűmandula aroma (Dr. Oetker)
- egy kevés natúr szójatej (2 ek.)
Elkészítés:
Mérjük ki a liszteket, keverjük el az eritrittel, majd morzsoljuk el a kókuszzsírral.
Aprítsuk fel a csokit, keverjük a liszthez.
A tojást enyhén verjük fel egy kevés szójatejjel és a mandulaaromával, öntsük ezt a lisztes részhez és gyúrjunk belőle tésztát.
Nyújtsuk ki *, szaggassunk 15 db kekszet a tésztából és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire.
180 fokon 20 percig sülnek.
Hagyjuk teljesen kihűlni és szikkadni a kekszeket, ezután érik el végleges, ropogós formájukat! :)
* érdemes sziliokonos nyújtólapot és sodrófát használni, és/vagy kevés bambuszrostlisztet alá szórni
Megjegyzések
Megjegyzés küldése