2016. május 4., szerda

Csokis-marcipános keksz




1 db = 5 g CH

Nagyon-nagyon finom ropogtatnivaló amit könnyű elkészíteni! ;)
  • gluténmentes
  • tejmentes
  • cukormentes
  • IR barát
  • gyors és egyszerű!


Hozzávalók:
  • 100 g hajdinaliszt vagy gluténmentes zabliszt (gluténmentes zabpehely kávédarálón leőrölve)
  • 100 g mandulaliszt
  • 90 g eritrit
  • 50 g kókuszzsír
  • 45 g Szerencsi Paleobon étcsokoládé (vagy bármilyen, diétánknak megfelelő csoki)
  • 1 tojás
  • 1,5 kupak keserűmandula aroma (Dr. Oetker)
  • egy kevés natúr szójatej (2 ek.)
Elkészítés:

Mérjük ki a liszteket, keverjük el az eritrittel, majd morzsoljuk el a kókuszzsírral.

Aprítsuk fel a csokit, keverjük a liszthez.

A tojást enyhén verjük fel egy kevés szójatejjel és a mandulaaromával, öntsük ezt a lisztes részhez és gyúrjunk belőle tésztát.

Nyújtsuk ki *, szaggassunk 15 db kekszet a tésztából és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire.

180 fokon 20 percig sülnek.

Hagyjuk teljesen kihűlni és szikkadni a kekszeket, ezután érik el végleges, ropogós formájukat! :)


* érdemes sziliokonos nyújtólapot és sodrófát használni, és/vagy kevés bambuszrostlisztet alá szórni



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése