2016. május 1., vasárnap

Füstölt "sajtos" pogácsa


Ezt a párom úgy eszi, hogy alig lehet róla leállítani, és szerinte ez "igazi" pogácsa!
Én szóltam! :D
  • gluténmentes
  • tejmentes
  • tojásmentes
  • IR-barát, vagyis:
    • inzulinrezisztenciások diétájába illeszthető
    • csak lassú szénhidrátokat tartalmaz!

Egyszerűbb, költségkímélőbb recept az oldal alján! Még jobban hasonlít a hagyományoshoz!



Hozzávalók 28 db-hoz:
  • 145 g gesztenyeliszt
  • 55 g teljes kiőrlésű hajdinaliszt
  • 50 g Szafi Fitt szénhidrát-csökkentő lisztkeverék
  • 40 g bambuszrostliszt
  • 15 g utifű maghéj
  • 15 g só
  • 2 g szódabikarbóna
  • 200 g füstölt tofu
  • 4 dl langyos víz
  • 20 g olíva/recpe/kókuszolaj
  • 100 g Cocomas
  • + bambuszrostliszt a nyújtáshoz
  • + tojássárgája a kenéshez

Elkészítés:
  1. Keverjük össze a liszteket a sóval, szódabikarbónával.
  2. Reszeljük bele a tofut.
  3. Öntsük hozzá a langyos vizet, olajat, végül a cocomast és egy fakanál segítségével, gyors mozdulatokkal keverjük homogén masszává.
  4. Pihentessük a tésztát 15 percig. 
  5. Bambuszrostlisztes felületen gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki vékonyra és hajtogassuk úgy, mint a hagyományos hajtogatott pogácsát: egyik végét középre, rá a másik végét (3-ba hajtjuk), majd ezt a hosszú téglalapot is 3-ba, egyik végére a másikat. Végül egy négyzetet kell kapnunk, ezt nyújtsuk kb 1,5-2 cm vastagra, szaggassuk és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire a pogácsákat.
  6. Tetejüket kenjük le tojássárgájával.
  7. Sütés: 200 fokon 15 perc + 180 fokon 15 perc
1 db = 5 g ch és 49 kcal

Update!!!


A recept működik CSAK hajdina liszttel is!

 Most került bele egy kevés szárított rozmaring is... mennyei! ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése