2016. május 1., vasárnap

Gesztenyés keksz


Azt gondolom, hogy minden kekszem nagyon jól sikerült, de az édesek közül ez az abszolút favorit!

Igen, ez az első adag nem lett túl szép, kicsit repedezett, de higyjétek el ANNÁL FINOMABB!!!

Be kell valljam, most Anyukám keze is benne van a dologban, mert ő készítette el először az én táv-utasításaim alapján, amikor nem voltam otthon.

Viszont itt muszáj megemlítenem azt is, hogy a Szerelmemtől kapott oroszlános kekszpecsét felavatása is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ilyen közel áll a szivemhez ez a recept... :)
(Annyira édes... <3)


  • gluténmentes
  • tejmentes
  • cukormentes
  • IR-barát, vagyis:
    • csak lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz
    • inzulinrezisztenciások és cukorbetegek étrendjébe illeszthető!



Hozzávalók 22 db-hoz:

100 g gesztenyeliszt
50 g teljes kiőrlésű kölesliszt
50 g mandulaliszt
60 g eritrit
1 bio citrom héja
1 tojás
50 g kókuszzsír

Elkészítés:

Mérjük ki a liszteket, keverjük el az eritrittel, reszeljük bele a citromhéjat.
Morzsoljuk el a liszttel a kókuszszírt, majd a tojással gyúrjuk össze.
Szilikonos nyújtólapon, szilikonos sodrófával nyújtsuk ki, szaggassuk, tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire.

180 fokon sütőtől függően 10-15 percig kell sütni.

1 db = 5 g ch


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése