Füstölt "sajtos" pogácsa
Ezt a párom úgy eszi, hogy alig lehet róla leállítani, és szerinte ez "igazi" pogácsa!
Én szóltam! :D
- gluténmentes
- tejmentes
- tojásmentes
- IR-barát, vagyis:
- inzulinrezisztenciások diétájába illeszthető
- csak lassú szénhidrátokat tartalmaz!
Egyszerűbb, költségkímélőbb recept az oldal alján! Még jobban hasonlít a hagyományoshoz!
Hozzávalók 28 db-hoz:
- 145 g gesztenyeliszt
- 55 g teljes kiőrlésű hajdinaliszt
- 50 g Szafi Fitt szénhidrát-csökkentő lisztkeverék
- 40 g bambuszrostliszt
- 15 g utifű maghéj
- 15 g só
- 2 g szódabikarbóna
- 200 g füstölt tofu
- 4 dl langyos víz
- 20 g olíva/recpe/kókuszolaj
- 100 g Cocomas
- + bambuszrostliszt a nyújtáshoz
- + tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:
- Keverjük össze a liszteket a sóval, szódabikarbónával.
- Reszeljük bele a tofut.
- Öntsük hozzá a langyos vizet, olajat, végül a cocomast és egy fakanál segítségével, gyors mozdulatokkal keverjük homogén masszává.
- Pihentessük a tésztát 15 percig.
- Bambuszrostlisztes felületen gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki vékonyra és hajtogassuk úgy, mint a hagyományos hajtogatott pogácsát: egyik végét középre, rá a másik végét (3-ba hajtjuk), majd ezt a hosszú téglalapot is 3-ba, egyik végére a másikat. Végül egy négyzetet kell kapnunk, ezt nyújtsuk kb 1,5-2 cm vastagra, szaggassuk és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire a pogácsákat.
- Tetejüket kenjük le tojássárgájával.
- Sütés: 200 fokon 15 perc + 180 fokon 15 perc
1 db = 5 g ch és 49 kcal
Update!!!
A recept működik CSAK hajdina liszttel is!
Most került bele egy kevés szárított rozmaring is... mennyei! ;)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése