Magos kifli ("Kornspitz")
- gluténmentes
- tejmentes
- tojásmentes
- IR-barát, vagyis:
- csak lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz
- inzulinrezisztenciások és cukorbetegek diétájába illeszthető
1 db = 30 g CH
Hozzávalók 3 db-hoz:
90 g hajdinaliszt
35 g kölesliszt
30 g bambuszrostliszt
20 g mandulaliszt
20 g utifű maghéj
15 g inaktív élesztő
15 g durvára aprított tökmag
10 g chia mag
5 g só
1 kávéskanál szódabikarbóna (3 g)
2 dl víz
100 g Cocomas /VAGY 20 g olívaolaj
1/2 citrom leve/VAGY 1 evőkanál almaecet
35 g kölesliszt
30 g bambuszrostliszt
20 g mandulaliszt
20 g utifű maghéj
15 g inaktív élesztő
15 g durvára aprított tökmag
10 g chia mag
5 g só
1 kávéskanál szódabikarbóna (3 g)
2 dl víz
100 g Cocomas /VAGY 20 g olívaolaj
1/2 citrom leve/VAGY 1 evőkanál almaecet
magkeverék a szóráshoz, ízlés szerint
(bambuszrostliszt a formázáshoz, nyújtáshoz, ha kell)
Elkészítés:
1.) Keverjük össze a vizet a cocomas-szal és melegítsük meg a mikróban. Facsarjuk hozzá a citrom levét.(hogyha CSAK olívaolajjal dolgozunk, csak a vizet kell fölmelegíteni és ahhoz adni a citromlevet!)
2.) Mérjük ki és keverjük össze a száraz összetevőket. Aprítsunk durvára 15 g tökmagot és adjuk ezt is a lisztkeverékhez.
3.) Öntsük össze a nedves és a száraz alapanyagokat és egy fakanál segítségével GYORS MOZDULATOKKAL keverjük össze. Kb. fél perc alatt összeáll a tészta.
a) Ha Cocomas+vízzel dolgozunk, akkor hagyjuk 10-15 percet pihenni a tésztát, majd bambuszrostlisztes felületen gyúrjuk át.
b) Ha olívaolajjal dolgozunk, csak gyúrjuk át kézzel, kevés pihentetés után formázzuk, bambuszrostliszt ebben az esetben nem szükséges.
a) Ha Cocomas+vízzel dolgozunk, akkor hagyjuk 10-15 percet pihenni a tésztát, majd bambuszrostlisztes felületen gyúrjuk át.
b) Ha olívaolajjal dolgozunk, csak gyúrjuk át kézzel, kevés pihentetés után formázzuk, bambuszrostliszt ebben az esetben nem szükséges.
5.) Vegyük a tésztát 3 egyenlő részre (én mérleggel lemérem, hogy mindegyikben pontosa ugyanannyi szénhidrát legyen!) - Formázzunk kifliket tetszés szerint, vagy a következőképpen: hosszúra, oválisra nyújtom a tésztát, két végénél behajtom úgy, hogy egy rombuszt kapjak, így tekerem föl.
6.) Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, lekenjük vízzel, megszórjuk magokkal (be is lehet vagdosni).
7.) 200 fokon
cocomas-szal 40 perc
olívaolajjal 30 percig sülnek.
cocomas-szal 40 perc
olívaolajjal 30 percig sülnek.
8.) Hagyjuk teljesen kihűlni!
Nem fogtok csalódni, mert nagyon finom és megtévesztésig hasonlít az eredetire! ;)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése