Chocolate cookies - ropogós kakaós keksz
Ha tömény csokira vágysz...
Hozzávalók:
- 75 g zöldbanán liszt
- 60 g teljes kiőrlésű kölesliszt
- 50 g zsírtalanított mandulaliszt
- 20 g kókuszreszelék
- 15 g kakaópor
- vanília őrlemény, fahéj ízlés szerint
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál sütőpor
- 75 g eritrit
- 120 g light margarin
- 2 tojás sárgája
Ugyanúgy járunk el, mint a többi keksznél: a liszteket, eritritet, fűszereket, sót, sütőport összekeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal, majd a 2 tojás sárgájával tésztát gyúrunk.
Hűtőben pihentetjük 1-2 órát.
Kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, szaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kekszeket és 180 fokon 10 percig + légkeveréssel 5 percig sütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni és kiszáradni, ezután éri el a ropogósságát.
Szilikonos nyújtófát és nyújtólapot használok, tapasztalatom szerint ez alapfelszerelés minden reform konyhában! Így nem ragad, nem tapad le a tészta, könnyen nyújtható és fölszedhető!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése