Vaníliás keksz
Hozzávalók:
- 100 g teljes kiőrlésű kölesliszt
- 50 g zsírtalanított mandulaliszt
- 50 g Szafi Fitt szénhidrát csökkentő lisztkeverék
- 120 g light margarin
- 2 tojás sárgája
- 4 evőkanál eritrit
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál vanília őrlemény
A száraz hozzávalókat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, majd a két tojás sárgájával tésztát gyúrunk. Hűtőbe tesszük minimum fél órára.
Kb. 0,5 cm vastagságra nyújtjuk a tésztát, tetszőleges formával kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kekszeket és megsütjük: 180 fokon alsó-felső funkción 10-12 perc, plusz pár perc légkeverés. Hagyjuk teljesen kihűlni, másnaposan az igazi! Sokáig eláll. :)
Szilikonos nyújtófát és nyújtólapot használok, tapasztalatom szerint ez alapfelszerelés minden reform konyhában! Tényleg nem nagy összeg beszerezni egyiket sem. Így nem ragad, nem tapad le a tészta, könnyen nyújtható és fölszedhető!
A különböző márkájú/fajtájú lisztek szénhidráttartalma eltérhet, illetve egyéni darabszámtól függ, hogy 1 db kekszben hány gramm szénhidrát van!
Nálam 23 db készült ebből az adagból, így 1 db keksz = 3,5 g CH
Megjegyzések
Megjegyzés küldése