Fűszeres sós keksz
- 100 g teljes kiőrlésű kölesliszt
- 100 g zsírtalanított mandulaliszt
- 100 g gluténmentes zabpehely
- 1 lapos teáskanál himalaya só
- fűszerek ízlés szerint (pl. fokhagyma granulátum, olaszos fűszerkeverék)
- késhegynyi szódabikarbóna
- 2 tojásfehérje
- 50 g olívaolaj
Kb. 2-3 mm vastagságra nyújtjuk a tésztát, tetszőleges formával kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kekszeket és 180 fokon 10 perc alsó-felső sütésen plusz pár perc légkeverésen kisütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, másnaposan az igazi! Sokáig eláll. :)
Szilikonos nyújtófát és nyújtólapot használok, tapasztalatom szerint ez alapfelszerelés minden reform konyhában! Tényleg nem nagy összeg beszerezni egyiket sem. Így nem ragad, nem tapad le a tészta, könnyen nyújtható és fölszedhető!
A különböző márkájú/fajtájú lisztek szénhidráttartalma eltérhet, illetve egyéni darabszámtól függ, hogy 1 db kekszben hány gramm szénhidrát van!
Nálam 26 db készült ebből az adagból, így 1 db keksz = 58 kcal / 5 g ch / 3 g fehérje / 3 g zsír
Megjegyzések
Megjegyzés küldése