Szezámos rúd
- 150 g teljes kiőrlésű kölesliszt
- 60 g zsírtalanított szemámmagliszt
- 50 g Szafi Fitt szénhidrát csökkentő lisztkeverék
- 2 kávéskanál só
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- 2 teáskanál rozmaring
- 4 g instant élesztő
- 1 tojás
- 1 dl Cocomas (kókusztejszín)
- 20 g olívaolaj (sütéshez való)
- 40 g light margarin
- 1/2 dl meleg víz
Elkészítés:
- Langyosítsuk meg a Cocomast, oldjuk fel benne az élesztőt.
- Keverjük össze a száraz hozzávalókat: a köleslisztet, szezámlisztet, szénhidrát csökkentő lisztkeveréket, a sót, fokhagymaport és a rozmaringot.
- Olvasszuk fel a margarint.
- Adjuk hozzá a liszthez az élesztős kókusztejszínt, a tojást, az olívaolajat és az olvasztott margarint.
- Gyúrjuk össze a tésztát, kis ideig dagasszuk, folyamatosan adagolva a meleg vizet.
- Langyos helyen hagyjuk kelni 1 órát.
- Végül nyújtsuk ki, kenjük le tojással, szórjuk meg szezámmaggal, szeleteljük téglalapokra és sütőpapírral bélelt tepsin 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig süssük készre.
1 db = 4,2 g CH (lassú)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése