2016. március 11., péntek

Chocolate cookies - ropogós kakaós keksz

Ha tömény csokira vágysz...



Hozzávalók:

  • 75 g zöldbanán liszt
  • 60 g teljes kiőrlésű kölesliszt
  • 50 g zsírtalanított mandulaliszt
  • 20 g kókuszreszelék
  • 15 g kakaópor
  • vanília őrlemény, fahéj ízlés szerint
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 75 g eritrit
  • 120 g light margarin
  • 2 tojás sárgája

Ugyanúgy járunk el, mint a többi keksznél: a liszteket, eritritet, fűszereket, sót, sütőport összekeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal, majd a 2 tojás sárgájával tésztát gyúrunk. 

Hűtőben pihentetjük 1-2 órát.

Kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, szaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kekszeket és 180 fokon 10 percig + légkeveréssel 5 percig sütjük. 

Hagyjuk teljesen kihűlni és kiszáradni, ezután éri el a ropogósságát.


Szilikonos nyújtófát és nyújtólapot használok, tapasztalatom szerint ez alapfelszerelés minden reform konyhában!  Így nem ragad, nem tapad le a tészta, könnyen nyújtható és fölszedhető!


A különböző márkájú/fajtájú lisztek szénhidráttartalma eltérhet, illetve egyéni darabszámtól függ, hogy
 1 db kekszben hány gramm szénhidrát van!



Nálam 23 db készült ebből az adagból, így 1 db keksz = 4,4 g CH 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése