2016. március 3., csütörtök

Vaníliás keksz


Hozzávalók:

  • 100 g teljes kiőrlésű kölesliszt 
  • 50 g zsírtalanított mandulaliszt
  • 50 g Szafi Fitt szénhidrát csökkentő lisztkeverék
  • 120 g light margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 4 evőkanál eritrit
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál vanília őrlemény


A száraz hozzávalókat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, majd a két tojás sárgájával tésztát gyúrunk. Hűtőbe tesszük minimum fél órára. 

Kb. 0,5 cm vastagságra nyújtjuk a tésztát, tetszőleges formával kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kekszeket és megsütjük: 180 fokon alsó-felső funkción 10-12 perc, plusz pár perc légkeverés. Hagyjuk teljesen kihűlni, másnaposan az igazi! Sokáig eláll. :)

Szilikonos nyújtófát és nyújtólapot használok, tapasztalatom szerint ez alapfelszerelés minden reform konyhában! Tényleg nem nagy összeg beszerezni egyiket sem. Így nem ragad, nem tapad le a tészta, könnyen nyújtható és fölszedhető!


A különböző márkájú/fajtájú lisztek szénhidráttartalma eltérhet, illetve egyéni darabszámtól függ, hogy 1 db kekszben hány gramm szénhidrát van!

Nálam 23 db készült ebből az adagból, így 1 db keksz = 3,5 g CH

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése