2016. március 19., szombat

Szezámos rúd


Hozzávalók 28 db-hoz:

  • 150 g teljes kiőrlésű kölesliszt
  • 60 g zsírtalanított szemámmagliszt
  • 50 g Szafi Fitt szénhidrát csökkentő lisztkeverék
  • 2 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 2 teáskanál rozmaring
  • 4 g instant élesztő
  • 1 tojás
  • 1 dl Cocomas (kókusztejszín)
  • 20 g olívaolaj (sütéshez való)
  • 40 g light margarin
  • 1/2 dl meleg víz
Elkészítés:
  1. Langyosítsuk meg a Cocomast, oldjuk fel benne az élesztőt.
  2. Keverjük össze a száraz hozzávalókat: a köleslisztet, szezámlisztet, szénhidrát csökkentő lisztkeveréket, a sót, fokhagymaport és a rozmaringot.
  3. Olvasszuk fel a margarint.
  4. Adjuk hozzá a liszthez az élesztős kókusztejszínt, a tojást, az olívaolajat és az olvasztott margarint.
  5. Gyúrjuk össze a tésztát, kis ideig dagasszuk, folyamatosan adagolva a meleg vizet.
  6. Langyos helyen hagyjuk kelni 1 órát.
  7. Végül nyújtsuk ki, kenjük le tojással, szórjuk meg szezámmaggal, szeleteljük téglalapokra és sütőpapírral bélelt tepsin 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig süssük készre.
1 db = 4,2 g CH (lassú)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése