Spenótos-sonkás rakott tészta



Ízlesre bízok mindent!

Recept:

1.
Főzzünk ki szénhidrát adagunknak megfelelő gluténmentes lassan felszívódó szénhidrátokból álló tésztát.
Példa: én két adagot készítettem, paleolit szezámos szelésmetéltből 200 g-ot főztem, ez összesen 94 g CH, ennek a fele lesz az ebédem.

2. A felkockázott csirkemell sonkát kókuszolajon megpirítjuk.
Kivesszük, félretesszük.
A maradék olajon, kevés víz hozzáadásával megpároljuk a fagyasztott leveles spenótot. Sót, fokhagymát, borsot adunk hozzá, nem kell spórolni! Amikor már puha, összeesett, ráöntünk egy doboz totu extra tejfölt, hozzáfacsarjuk egy fél citrom levét és összeforraljuk.

3. Keverjük össze a kifőtt tésztával és a sonkával.

4. Olajjal kenjünk ki egy sütőtálat, öntsük bele a keveréket és 190 fokra előmelegített sütőben 20 percig alsó-felső sütésen + 5 perc grill funkción süssük. (Grill nélkül is jó, nem kell megijedni) ;)

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések