2016. március 3., csütörtök

Fűszeres sós keksz


Hozzávalók:

  • 100 g teljes kiőrlésű kölesliszt
  • 100 g zsírtalanított mandulaliszt
  • 100 g gluténmentes zabpehely
  • 1 lapos teáskanál himalaya só
  • fűszerek ízlés szerint (pl. fokhagyma granulátum, olaszos fűszerkeverék)
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 tojásfehérje
  • 50 g olívaolaj
A száraz hozzávalókat összekeverjük, elmorzsoljuk benne az olajat, majd a két tojás fehérjével tésztát gyúrunk. Hűtőbe tesszük minimum fél órára. 

Kb. 2-3 mm vastagságra nyújtjuk a tésztát, tetszőleges formával kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kekszeket és 180 fokon 10 perc alsó-felső sütésen plusz pár perc légkeverésen kisütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, másnaposan az igazi! Sokáig eláll. :)

Szilikonos nyújtófát és nyújtólapot használok, tapasztalatom szerint ez alapfelszerelés minden reform konyhában! Tényleg nem nagy összeg beszerezni egyiket sem. Így nem ragad, nem tapad le a tészta, könnyen nyújtható és fölszedhető!


A különböző márkájú/fajtájú lisztek szénhidráttartalma eltérhet, illetve egyéni darabszámtól függ, hogy 1 db kekszben hány gramm szénhidrát van!


Nálam 26 db készült ebből az adagból, így 1 db keksz = 58 kcal / 5 g ch / 3 g fehérje / 3 g zsír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése